Brunelli – Amarone della Valpolicella Classico D.O.C.G. – 2018

DKK

249,95

v/køb af 6 stk, ellers: 299,95 DKK

59 på lager

Let
80%
Kraftig
Blød
30%
Tanninsk
Tør
50%
Sød
Lav syre
30%
Høj syre

MERE INFORMATION

Om vinen

Vivino: 4.4 stjerner ★★★★★
Vivino: God kvalitet for pengene. Lignende vine koster normalt 67% mere.

95 Point – James Suckling 2018 (v.2015)
GULD – Int. Competition 2016 (v.2012)
SØLV – DECANTER MAGAZINE (v.2007)
TOP 100 2009 – Il Golosario (v.2009)
91 Point – Robert Parker i Wine Advocate 2013 (v.2010)En detaljeret


Beskrivelse


Om Brunelli

Her har vi en af de ypperste fortolkere af Amarone – Luigi Brunelli, han producerer 3 forskellige Amaroner, som alle i øvrigt skiller sig ud fra “main stream” produkter ved at indeholde en lille del af druetypen Sangiovese. Det er alle 3 vine, som internationalt oppebærer en rating fra 93 – 96 point. Standard Amaronen er ganske enkelt et godt køb. Når man ønsker det ypperste, er der vinene fra de to enkeltparceller “Campo Inferi” og “Campo Titari”, den første beskriver Luigi som den feminine og titari som den maskuline Amarone. Titari har i øvrigt i flere omgange opnået de bekendte tre glas fra Gambero Rosso. Hans Valpolicella og Ripasso vine giver ganske enkelt meget vin for pengene.

Produktionsmetode

Vindrueklaserne, der er mest modne og med den bedste udstilling, plukkes manuelt mellem slutningen af september og begyndelsen af oktober, og bliver nænsomt anbragt på fade, der er lagt til tørre i lokaler med kontrolleret temperatur og fugtighedsgrad indtil januar måned; i denne tid mister druerne ca. 40% af deres vandindhold og sukkeret koncentreres betydeligt. Derefter presses druerne, efter et yderligere udvalg af de sundeste klaser. Gæringen, som er meget langsom på grund af de lave temperaturer, varer i ca. 40 dage og når dette vigtige trin er afsluttet, begynder lagringen af vinen – i to år på fade og tønder. Endelig kommer vinen på flaske, hvor den modnes endnu i mindst 6 måneder, før den sendes på markedet.

Lige fra oprindelsen har navnet Brunelli været tæt knyttet til området San Pietro in Cariano, en lille by i det klassiske Valpolicella-område, hvor vinene fremstilles og får navnet fra den romerske Cariae familie. Det er på denne jord, hvor vindyrkningen enes med gamle traditioner, at familien fra generation til generation viderefører den antikke kærlighed til vinfremstillingen, som har medvirket til en verdensomfattende succes.

Firmaet er nu ledet af den sagkyndige ønolog Luigi sammen med konen Luciana, der deler Luigi’s ekspertise og passion. De har skabt en særligt vinserie, der er kendetegnet ved både virile og feminine værdier.”Vinens karakter genspejler skaberens sind”, og det er endnu mere tilfældet for vinene som Brunelli vingården fremstiller. Luigi er overbevist om, at hver vin fortæller om lyst, følelser og er en enestående fortryllelse, der med den bløde smag, harmoni og rundhed betager og leder i et unikum af stærke følelser og forventninger, der er præget af styrken, smagen og frugten af jorden samt af vinstokkenes vækst. Når man smager på Amarone Campo dei Titari – beslutsom og helstøbt , genspejler vinen karakteren af landmanden Luigi Brunelli – uden tøven og gådefuld. Derimod er det muligt at genfinde Luciandas sind i Amarone Campo Inferie – med de feminine strejf ,der lever op til traditionerne – blid og elegant.

Mellem de fredelige vinstokke på Valpolicella egnen , omringet af Lessini bjergene og af Val d’Adige dalen, er den solfyldte vingård Corte Cariano nu til dags også en residens, hvor Brunelli familiens gæstfrihed og vinsmagninger enes for at genopdage de antikke traditioner med en firma af en fornem historie, der stolt går fremtiden i møde.


DEN VIGTIGE

Info

Til dig, der gerne vil
vide lidt mere om vinen.


Vintype

Alkoholprocent

Land

Område

Producent

Årgang

Drue

, ,

Indhold

Drikkes bedst