Cellier des Princes – Les Escondudes – Châteauneuf-du-Pape – 2016

Vejl. udsalgspris:
359,95 kr.


Ophørsudsalg:
199,95 kr.

11 på lager

Let
100%
Kraftig
Blød
50%
Tanninsk
Tør
20%
Sød
Lav syre
50%
Høj syre

MERE INFORMATION

Om vinen

Blandt top 1% af alle vine i verden – Vivino
Testvinder – FinansBureauet
Guld – Les Vinalies 2016
Guld – Pertuis 2016
Sølv – I.W.C
Bronze – Decanter
★★★★★ – FinansBureauet
★★★★★ – Smag på vinEn detaljeret


Beskrivelse


Det er første gang panelet stifter bekendtskab med vin fra dette kooperativ, men forhåbentlig ikke sidste. For vinen byder på (næsten) alt hvad man kan ønske sig af en Châteauneuf-du-Pape – godt hjulpet af årgangen – til overkommelige penge. Elegant fremtoning med sart underspillet næse med let staldpræg og indsmigrende mund i behagelig afdæmpet stil med herbale undertoner og underliggende mineralitet tilsat klassiske noter af peber og vanilje. Super køb til prisen.
– Finanbureauet

Mørk frugt i aromaen med noter af blommer, figner og nelliker, mens den i smagen er frugtig med førsteindtryk af koncentreret mørk frugt som brombær og svesker, der går over i lakrids og lidt læder til en pæn lang og frugtigkrydret eftersmag.
– Smag på vin

Fremstilling
Les Escondudes har fået sit navn fra det spanske ord Escondido, som betyder ”skjult”. Parcellerne hvorfra druerne til denne vin høstes ligger nemlig godt skjult i en beskyttet dal i den vestlige del af Châteauneuf-du-Pape. Her høstes Grenache-druerne til Domaine les Escondudes manuelt, når de topper modningsmæssigt. Herefter transporteres de omgående til vineriet i små beholdere for at undgå oxydering og tab af saft. Druerne behandles efter helt klassiske Châteauneuf-du-Pape-metoder. Druerne afstilkes og udblødes og mosten pumpes over dagligt. Gæringen finder sted ved kontrollerede temperaturer 28-30°C og modner på tanke i 10-12 måneder inden aftapning på den traditionelle og smukke Châteauneuf-du-Pape flaske. Der anvendes ikke egetræ ved modning, idet man ønsker at bevare det helt rene udtryk fra Grenache-druen og fra områdets karakteristika.

Om Producenten
Firmaet Cellier des Princes hæger om traditionerne. Måden at dyrke jorden på og producere vin er gået i arv gennem flere generationer med stor respekt for jorden og vinstokkene. Således får de det optimale ud af naturens ressourcer.


DEN VIGTIGE

Info

Til dig, der gerne vil
vide lidt mere om vinen.


Vintype

Drue

,

Land

Område

Producent

Årgang

Alkoholprocent

Indhold

Drikkes bedst