Domaine Louis Fleurot – Vieilles Vignes – Nuits-Saint-Georges – 2017

399,95 DKK

5 på lager

Let
40%
Kraftig
Blød
30%
Tanninsk
Tør
20%
Sød
Lav syre
70%
Høj syre

MERE INFORMATION

Om vinenEn detaljeret


Beskrivelse


Château du Passe-Temps er endnu et eksempel på hvor langt tilbage historier kan spores i Bourgogne. Ejendommen blev bygget i 1843 af ingen ringere end Jacques-Marie Duvault-Blochet, som er skaberen af det legendariske Domaine de la Romanée-Conti.

Ejendommen er placeret i Santenay i den sydlige del af Côte d’Or, og er blevet drevet af familien Fleurot-Larose siden 1872. Cirka 10 meter under ejendommen finder man et kældersystem ud over det sædvanlige: 1200 m² vinkælder fordelt på to etager – mon ikke dette kan attribueres til fornævnte ejer af slottet?

Domaine Fleurot-Larose råder i dag over flere meget interessante marker, heriblandt et par såkaldte ’monopole’ marker, der betyder, at det er Fleurot-Larose der ejer hele vinmarken. Den første monopole mark Clos du Passe Temps er klassificeret 1.Cru og ligger i Santenay bagved familiens ejendom, og her er der plantet både Pinot Noir og Chardonnay. Den anden monopole mark Clos de La Rocquemaure ligger lidt længere inde i Chassagne-Montrachet.

Nord for familiens ejendom finder vi 1.Cru marken Abbaye de Morgeot der udgør en lidt mindre del af den eftertragtede Morgeot vinmark. Abbaye er mere eksponeret og mere syd-øst vendt end resten af Morgeot, og disse små fordele giver vinene herfra en ekstra dimension.

Serveringstemperatur for fuldt ud at nyde denne fremragende vin: nedkølet ved 18°C – 20°C.


DEN VIGTIGE

Info

Til dig, der gerne vil
vide lidt mere om vinen.


Vintype

Drue

Land

Område

Producent

Årgang

Alkoholprocent

Indhold

Drikkes bedst

☀️ 𝗦 𝗢 𝗠 𝗠 𝗘 𝗥 𝗨 𝗗 𝗦 𝗔 𝗟 𝗚 ☀️

...er skudt igang med et 𝗕 𝗥 𝗔 𝗚 !

Spar op til 67% på vores vine.
Login eller opret en bruger og se alle de super gode tilbud!