Profil


Om vinen
Udseende
Denne Dolcetto D’Alba fremstår i en smukt rubinrød farve med intense lilla refleksioner.
Aroma
Bouquetten er frugtrig, velafbalanceret og godt koncentreret. Den afslører noter af bjørnebær og vilde røde bær forbundet med små toner af sort peber, blåbær samt diskrete antydninger af violer og krydderier.
Smagsnoter
Smagen er frugtrig, mineralsk, velafbalanceret, (meget) let stram og byder på spænding, en god definition, en smuk struktur, en fin densitet, friskhed og en god syreramme. På ganen udtrykker denne vin noter af modne / saftige røde frugter og røde bær forbundet med små noter af blåbær, blomster, et meget diskret strejf af sort peber såvel som subtile antydninger til krydderier, hård mineralitet og meget diskrete antydninger af chokolade. Tanniner er lidt faste. God længde på afslutningen.
Passer til
Vinen er perfekt til enhver ret – den passer til forretter, hovedretter og friske oste.
Beskrivelse
Denne lækre rødvin fra Emilio Vada er lavet på 100% Dolcetto. Druerne er nøje udvalgt og håndplukket i anden halvdel af september. Efter plukning gennemgår de traditionel “åben hætte” fermentering med daglig pumpning i kontrolleret temperatur i rustfri ståltanke. Herefter aldret 4-6 måneder i rustfri ståltanke, for derefter at blive hældt på flaske og frigivet til salg.
Serveringstemperatur for fuldt ud at nyde denne fremragende vin: mellem 18°C og 20°C.

Specifikationer
Vintype | |
---|---|
Drue | |
Land | |
Område | |
Producent | |
Årgang | |
Alkoholprocent | |
Indhold | |
Drikkes bedst | Klar til at drikke, men kan sagtens klare 5 år mere i flasken |